Bellen met de praktijk
praktijkvoorwijkOp werkdagen is er altijd iemand aanwezig in de praktijk. Als u het nummer van de praktijk belt, krijgt u de assistente aan de telefoon. Zij helpt u verder of bespreekt uw vraag  met de huisarts. Voor het maken van afspraken en het aanvragen van recepten zijn vaste tijden waarop u kunt bellen. De telefoonlijnen worden veel gebruikt en kunnen dus wel eens bezet zijn. U helpt de assistente door het gesprek kort en duidelijk te houden.
De assistente

De assistente maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen.

Als u belt om een afspraak te maken en het spreekuur zit vol, dan zal de assistente u vragen naar de aard van uw klacht. Als het echt dringend is, zal zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistente heeft genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten.

Urine onderzoek

Als u pijn hebt bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken.

Voor de meeste onderzoeken is de eerste ochtendurine het meest geschikt. Bewaart u deze in de koelkast totdat u de urine naar de praktijk brengt.
Wilt u de urine uiterlijk 10:00u langs brengen? U kunt de urine samen met een ingevulde Urineformulier inleveren.

Wratten

Voor de behandeling van wratten is zijn er meerdere methodes beschikbaar waaronder  het (meerdere malen) bevriezen met vloeibaar stikstof en het aanstippen met een etsende vloeistof.  U kunt hiervoor bij de assistente een afspraak maken. Zij overlegt dan met u en de huisarts wat de beste behandeling is.

Bloedonderzoek

Bloedafname voor onderzoek is op meerdere locaties in de gemeente mogelijk:

  •  Ewoud en Elisabeth Gasthuis, Gansfortstraat 4.
  •  MC Zandweg,  Zandweg 10
  •  MC Cothen,  van Beek Calkoenstraat 27 A

De bloedafname wordt verzorgd door het SALTRO (Stichting Artsen Laboratorium). U kunt hiervoor een afspraak maken via saltro.nl.
Voor de meeste bloedonderzoeken ontvangen wij de uitslag na 3 dagen. U kunt dan bellen voor de uitslag. Soms kan de assistente u dan de uitslag direct geven, anders zal ze uw naam en telefoonnummer noteren en dan belt de huisarts u terug om de uitslag te bespreken.

Onderzoeken op bloedarmoede, ontstekingswaardes en de bloedsuiker waarde kunnen ook in de huisartsenpraktijk verricht worden.